logo

logo

piątek, 17 marca 2017

Surówka z pora i marchwi

 




Składniki:
por (200g)
marchew (200g)
kukurydza (100g)
jogurt naturalny (100g)
przyprawy (sól, pieprz)




Przygotowanie:
Pora kroimy na cienkie paski, marchew trzemy na tarce. Do warzyw dodajemy kukurydzę, jogurt i przyprawy. Przed podaniem schładzamy w lodówce.



Wartość energetyczna całej surówki - 270kcal 

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 surówki) - 90kcal

 

4 komentarze:

  1. Kurde takie proste a tak smaczne ja użyłam do posiekania robota kuchennego i też wyszło wspaniale, trochę za bardzo zmieliło ale MEGA smaczne:)

    Zapraszam do siebie też piszę o zdrowiu ale trochę z tej innej strony:)

    http://aptekapanaboga.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Przed chwilą zjadłam tą surówkę razem z falafelami. Całkiem niezła ;-)

    OdpowiedzUsuń